ma
10
jul
10 juli t/m 18 augustus
ma
21
aug
hoofdluiscontrole

NIEUWS

Groep 6 bezoekt het Science Center

vrijdag 16 juni 2017
Groep 6 bezoekt het Science Center

Vrijdag 16 juni hebben de groepen 6 een bezoek gebracht aan het Science Center in Delft. De kinderen vonden het reuze interessant en genoten ervan dat zo ook zelf actief aan de slag konden met de boeiende wereld van wetenschap & techniek.

Klik hier voor een fotopresentatie.

Groep 6 bezoekt het Science Center
Groep 6 bezoekt het Science Center
Groep 6 bezoekt het Science Center
Groep 6 bezoekt het Science Center

Let op ! Parkeerverbod – snelheid !

donderdag 18 mei 2017

Overdag geldt er een stopverbod voor de woningen aan het Marsgeel aan de zijde van de school. We willen u hier nadrukkelijk op wijzen.Bij overtreding wordt er bekeurd.

We verzoeken alle ouders bij het halen of brengen van kinderen, om dit zoveel mogelijk lopend of met de fiets te doen. Indien kinderen toch met de auto gebracht of gehaald moeten worden, verzoeken we u zoveel mogelijk te poolen.

LET OP ! Aan het Marsgeel is de verkeerssituatie gewijzigd. Het stopbord is verplaatst en aan de overzijde van de school is een gele streep aangebracht. U mag dus aan het Margeel niet stoppen of parkeren bij de ingang van de school, alleen in de parkeervakken.De laatste tijd bereiken ons ook regelmatig klachten van ouders en bewoners van het Marsgeel over te snel rijden door het Marsgeel. We verzoeken u, voor de veiligheid van onze kinderen, stapvoets te rijden in de straten rond onze school.

10 juni 2017 - 112 Veiligheidsdag

woensdag 10 mei 2017

 

112 Veiligheidsdag  - 10 juni 2017 – evenemententerrein Silverdome

Heb je altijd al eens met een echte brandweerspuit willen spuiten? Of op een politiemotor willen zitten? Benieuwd hoe de brandweer een auto openknipt? Kom dan zaterdag 10 juni naar de 112 Veiligheidsdag op het evenemententerrein bij Silverdome aan de Van der Hagenstraat. Van 11.00 uur tot 16.00 uur kun je van alles beleven en verschillende demonstraties zien. Voor jong en oud.

Kom dan zaterdag 10 juni naar de 112 Veiligheidsdag op het evenemententerrein bij Silverdome aan de Van der Hagenstraat. Van 11.00 uur tot 16.00 uur kun je van alles beleven en verschillende demonstraties zien. Voor jong en oud.

Demonstraties

Burgemeester Aptroot opent de dag om 11.00 uur. Daarna start het programma. Gedurende de hele dag  vinden verschillende demonstraties plaats. Hoe werken hulpdiensten samen bij een ernstig verkeersongeluk? Hoe houdt de politie een vuurwapen gevaarlijke verdachte aan? Hoe treedt de Mobiele Eenheid op?

Voertuigen

Op het terrein staat een groot aantal voertuigen waaronder een politiemotor, arrestantenwagen, brandweerwagens (uitrukwagen en een hoogwerker), ambulance en antieke brandweervoertuigen. Dit jaar staan er ook twee legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog met een geschut en rupsbanden. Je kunt ze van dichtbij en van binnen bekijken.

Kinderprogramma

Kinderen kunnen alle voertuigen van dichtbij bewonderen of een foto laten nemen op de politiemotor. Ook is er een selfiecorner voor een mooie selfie. Ze kunnen met water spuiten met een (antieke) waterspuit van de brandweer. Ook kunnen kinderen een prachtige wond laten schminken op hun hand of gezicht. En natuurlijk ontbreekt het springkussen niet!

Kramenmarkt en social mediacorner

Op de kramenmarkt vind je informatie over de veiligheid in en rond het huis door bedrijven, instanties en bewonersinitiatieven. Nieuw dit jaar is een ‘social mediacorner’ over de gevaren van social media, zoals cyberpesten en sexting.

Deelnemers

Ook andere organisaties doen aan deze dag mee, waaronder de Zoetermeerse Reddingsbrigade, de dierenambulance, de KNGF, Hartveilig Wonen en het Rode Kruis.

Kom je ook? Kijk voor het volledige programma op facebook #112dagZTM

Kunstenaars op het Palet!

dinsdag 9 mei 2017

De komende 4 weken staan in het thema van de kunstweken
De hele school werkt aan hetzelfde thema.
Via het digi-bord maken we kennis met een beroemde kunstenaar. We leren wie hij was en wat hem zo beroemd heeft gemaakt. Na de kennismaking met deze kunstenaar gaan we zelf aan de slag. 

We maken ons eigen kunstwerk. 

Dit kunstwerk komt vervolgens in ons eigen digitale atelier. Elke klas krijgt zijn eigen atelier zodat we elkaars en ons eigen werk kunnen bekijken, bewonderen en beoordelen. Dus naast heel creatief bezig te zijn leren we ook kritisch te kijken naar ons eigen werk en dat van anderen, en dit te voorzien van opbouwende kritiek en feedback. 

Als deze weken voorbij zijn zullen we gezamenlijk afsluiten, waarbij ook de ouders worden betrokken.
Van het kunstwerk van uw eigen kind kunt u straks leuke accessoires kopen.

De kunstenaars die voorbij komen zijn:

  • Piet Mondriaan (groep 1/2)
  • Keith Haring (groepen 3/4)
  • Vincent van Gogh (groepen 5/6)
  • Pablo Picasso (groepen 7/8)