Hans Konings overleden – dankbetuiging

Geslaagde Koningsspelen
2 mei 2018
Meester Jordy is vader geworden
7 mei 2018

Onderstaand de dankbetuiging van het gezin van Hans Konings.

Het trieste bericht heeft ons bereikt dat op 30 april jl. onze oud-collega Hans Konings is overleden. Hans is slechts 67 jaar geworden. We wensen zijn vrouw Gertie, zijn dochters Renate en Martine, hun partners, de kleinkinderen en verdere familie heel veel sterkte met dit grote verlies.

In memoriam

Hans  is geboren in Echt en opgegroeid in Sittard. Na zijn opleiding aan de pedagogische academie heeft hij zich samen met zijn vrouw Gertie gevestigd in Zoetermeer. Zowel Hans als zijn vrouw werkten in het basisonderwijs. In maart 2015 is Hans met pensioen gegaan. Gezien zijn ‘jeugdige uitstraling’, was dit voor velen een verrassing.

Hans begon zijn onderwijscarrière in 1973 en was sinds 1990 werkzaam op Het Palet.  Hans heeft dus 25 jaar, het grootste deel van zijn werkzame leven, op Het Palet gewerkt. We kennen Hans als een goede, flexibele en breed inzetbare leerkracht die heeft lesgegeven in alle groepen van de basisschool, van kleuters t/m groep 8. Hij kon goed improviseren, hij was sportief en gaf graag gymles. Hij was zeer muzikaal en genoot ervan om met de kinderen te zingen. Hij heeft heel wat liedjes gemaakt voor collega’s die een lustrum hadden of afscheid namen. Hij zong dan zelf altijd mee met luide stem. Met name de jongere kinderen noemden hem ook wel de ‘grapjesmeester’.
Op ICT-gebied heeft hij zijn sporen verdiend, hij was de computerdeskundige op onze school.  In 2014 is Hans de trotse opa geworden van een kleindochter. Op school vertelde hij daar vol enthousiasme over. Inmiddels had Hans drie kleinkinderen.

Hans hield van muziek, van fietsen, golfen en van kamperen. Samen met zijn gezin ging hij vaak met de fiets en met de tent op vakantie. De laatste jaren deed hij dat met de caravan. Op 1 april jl. is ook zijn vrouw met pensioen gegaan. Samen hadden zij mooie plannen om te genieten van hun pensioen.

Helaas is het anders gelopen. In het najaar van 2017 kreeg Hans gezondheidsproblemen. Er werd gedacht aan een hersentumor, maar dat was het niet. Na maanden van onderzoek werd half maart vastgesteld dat Hans leed aan de zeer zeldzame en ongeneeslijke ziekte van Creutzfeldt Jacob. Op 30 april is Hans thuis in het bijzijn van zijn gezin rustig ingeslapen.

Het is onvoorstelbaar dat Hans, zo kort na zijn pensionering, op zo’n jonge leeftijd is overleden.

Voor hen die een condoleance willen sturen. Het adres is: Rottestroom 47, 2721 CX Zoetermeer

Commentaar is gesloten

X