Bezoek Technobiel

Opbrengst Kinderpostzegels naar Happy Days
16 januari 2019
Letterfeest Unit 2
30 januari 2019

Vandaag bezoeken de leerlingen van groep 6 t/m 8 de Technobiel. De Technobiel is een mobiele experimenteerruimte waarin leerlingen op allerlei manieren van techniek kunnen proeven. Helaas heeft een buurtbewoner met zijn auto geparkeerd op de vrijgehouden parkeerplaatsen voor de school, waardoor de Technobiel moest uitwijken naar het parkeerterrein voor winkelcentrum De Vlieger.

Een filmpje over de Technobiel

De Technobiel telt twee verdiepingen waar van alles onderzocht kan worden en is bedoeld voor leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en voor de eerste klas van het voortgezet onderwijs.
Op de eerste verdieping kunnen kinderen onder andere ontdekken hoe een transportband werkt en hoe ze vliegtuigjes kunnen laten vliegen door er met licht op te schijnen. Maar ook zijn er de laatste technieken te vinden, zoals Augmented Reality (AR). Met AR-technologie kun je iemand anders op afstand mee laten kijken en werken. Hoe dat werkt? Ervaar het als je de vijf storingen in de Cv-ketel moet oplossen! Onze aap BITO, die graag lang onder de warme douche staat, hoopt op jouw kennis en inzicht. Verder kun je aan de slag met de robot Meccanoid en leer je de technische principes van onder andere spraakherkenning, Bluetooth en programmeren.
Een verdieping hoger komen de kinderen in een echte experimenteerzone terecht waar ze verschillende technische proefjes kunnen doen.

Uit het Algemeen Dagblad van vrijdag 19 januari 2019

Commentaar is gesloten

X