De geheime zak

Kennismaking Tweede Wereldoorlog
16 oktober 2019
Allerlei rekenactiviteiten
17 oktober 2019

In de komende periode kan uw kind thuis komen met “de geheime zak”.

 

De geheime zak

Wat is het? En waar is het voor bedoeld?

 

De geheime zak is een stoffen zak, waar een “geheim” in zit. Een geheim van Uw kind. Een geheim wat hij/zij zelf, thuis bedacht heeft, om mee naar school te nemen.

Niemand mag het zien op school, totdat hij/zij aan de beurt is. Er wordt bij voorbaat al geraden, maar je kan niks zien!

Een “geheim” kan van alles zijn: een schelp, een tekening, een gekregen cadeautje, een medaille, een boek….kortom van alles!

Natuurlijk vinden wij het goed als het iets educatiefs is, maar toch vinden wij dat het kind ’t zelf mag bepalen.

 

Het kind zit dan in de kring met zijn geheime-zak. We leren ze dan om zelf de leiding over zijn beurt te hebben. Zo van: “jullie mogen raden”, en het kind geeft zelf beurten. Ze raden naar het geheim. Als het niet geraden is, mag ’t kind zeggen: “ik geef nu een tip”. En vervolgens geeft het enkele aanwijzingen: bv. Het is een rechthoek, en je kan ernaar luisteren (boek). Degenen die het antwoord weten of denken te weten steken de vingers omhoog en ’t kind geeft weer beurten en eventueel nog een tip!

Dan, geraden of niet, mag het geheim uit de zak en mag het kind hier iets over vertellen.

Het doel van deze activiteit is vooral de taal-denkontwikkeling stimuleren. Het kind moet spreken-denken-beurten geven-luisteren-informatie verwerken…

Het is altijd spannend en boeiend en iedereen is nauw betrokken, want iedereen is benieuwd! Het is heel erg leuk om te zien en te horen!!

 

Als u nog vragen heeft, dan horen we deze graag.

 

Commentaar is gesloten

X