Kennismaking Tweede Wereldoorlog

Kinderboekenweek
13 oktober 2019
De geheime zak
16 oktober 2019

Vandaag kreeg groep 6B de voorbereidende les van de wandeling a.s. vrijdag. We hebben voorwerpen bekeken die in Zoetermeer zijn gevonden. Het verbaasde ons hoeveel de kinderen al wisten. John McCormick kenden ze nog niet.

John McCormick was een Amerikaanse militair. Samen met 8 andere Amerikanen bombardeerde hij de Duitsers met een vliegtuig. Het vliegtuig moest een noodlanding maken in een polder vlakbij Zoetermeer. Mensen uit de omgeving kwamen naar het vliegtuig kijken. Kinderen speelden er zelfs in. Engelse piloten schoten het vliegtuig met grote kogels kapot. De Duitsers konden het vliegtuig toen niet meer gebruiken. De Engelse piloten wisten niet dat er kinderen in het vliegtuig aan het spelen waren. Vijf kinderen werden gedood.

Morgen gaan we lezen uit de krant van 17 mei 1945.

 

Commentaar is gesloten

X