Kerstactiviteiten unit 2

film 5 december van unit 2
7 december 2019
Morgen foute kersttrui
12 december 2019

Thema “kerst” en de lettermuur

De komende periode werken we over de gezellige kerst waar vooral de geboorte van Jezus centraal zal staan.

De letter “J” zal in de lettermuur centraal staan. De kinderen mogen spullen die beginnen met de “J” meenemen voor in de lettermuur.

De volgende activiteiten staan op de rol:

Kerststukjes

Op woensdag 18 december gaan we de stukjes maken en ze zullen bij het kerstdiner op tafel staan.
Na afloop van het diner mag u ze dan meenemen.

We zoeken we per klas hulpouders en een paar snoeischaren. Een intekenlijst hangt na Sint zijn verjaardag aan de ramen bij ieder kleuterlokaal.

Wilt u uw kind in de aanloop naar 18 december meegeven:

  • een bakje
  • eventueel eigen kerstversiering in een zakje voorzien van naam.
  • Een kaars (deze wordt niet op school aangestoken)

LED-waxinelichtje

 

Het is  leuk wanneer uw kind een LED-waxinelichtje bij zich heeft, om de klas gezellig mee aan te kleden tijdens deze periode en het kerstdiner.

 

Kerstdiner

Donderdag 19 december hebben kerstdiner op school van 18.00 u tot 19.15 u. De kinderen zullen op school met elkaar in de groep genieten van een lopend buffet van kleine hapjes. Het buffet zal op de gang staan, de hapjes van groepen A en B  en groep C en D staan bij elkaar.

U kunt via de intekenlijst, naast de groepsdeuren, aangeven welke hapjes u aan uw kind meegeeft. De hapjes kunt u vlak voor het diner meegeven.Wilt u het eten zoveel mogelijk voorzien van opscheplepels, indien nodig?

Op vrijdag 20 december gaan we onder schooltijd naar de kerk voor de kerstviering. We zullen in de aanloop naar de kerstviering liedjes leren voor de kerstviering.

Speelgoeddag 20 december

De kinderen mogen vrijdag 20 december speelgoed meenemen van thuis om op school samen mee te spelen. Wilt u er wel op letten dat er geen kleine onderdelen bij zitten die kwijt kunnen raken en het speelgoed niet te veel geluid maakt?

We wensen iedereen een fijne kerstperiode toe!

Commentaar is gesloten

X