Happy Days: daar doen wij aan mee

Onze school is aangesloten bij Stichting Happy Days Zoetermeer. Deze stichting organiseert ieder jaar in de voorjaarsvakantie een vakantieweek voor 60 Zoetermeerse kinderen van verschillende basisscholen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar. De vakantieweek is bedoeld voor kinderen die het door omstandigheden thuis moeilijk hebben. Jaarlijks gaan zo’n zestig kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken mee. Ook kinderen van onze school gaan mee.

Als uw kind in de bovenbouw zit en in aanmerking komt voor deze gratis vakantieweek, dan neemt de leerkracht eerst contact met u op. Want u moet namelijk toestemming geven of de school uw kind bij Happy Days mag voordragen. Pas wanneer zeker is dat uw zoon of dochter mee op kamp mag zullen we hem of haar dat vertellen.

Als u meer wilt weten over het vakantiekamp van Happy Days, dan kunt u kijken op  www.stichtinghappydays.nl

 

Nieuwsbericht

Op 16 januari 2019 hebben de leerlingen van onze groepen 7 een cheque ter waarde van € 1000 overhandigd aan Jessica Rog van ‘Stichting Happy Days’.  Zij zullen dit besteden aan een onbezorgde vakantieweek voor kwetsbare kinderen.

Dit jaar is de Kinderpostzegelactie gestart met een nieuwe activiteit: Lokaal besteden. Enkele maanden geleden hebben de leerlingen van groep 7 kinderpostzegels en kaarten verkocht. Voor de besteding van de opbrengst heeft de school in overleg met de leerlingen van groep 7 gekozen voor de Stichting Happy Days.

Stichting Happy Days trekt er elk voorjaar met Zoetermeerse kinderen op uit om hen een onbezorgde week te bezorgen.  De kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar hebben met elkaar gemeen dat ze een moeilijke tijd doormaken of hebben doorgemaakt. Jaarlijks organiseert Happy Days een voorjaarskamp voor kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar die het verdienen om er tussenuit te gaan.

De deelnemers van Happy Days maken een moeilijke periode in hun leven door of hebben die doorgemaakt. Ouders liggen in scheiding, vader of moeder is weggevallen of het kind  is getraumatiseerd door een oorlogssituatie in het land van herkomst. Happy Days neemt ook kinderen uit gezinnen mee waar simpelweg geen geld is om op vakantie te gaan.