Hoofdluis bestrijden

Ouders zijn de eerstverantwoordelijken voor onder meer de verzorging van hun kinderen. Hieronder valt ook de controle ter voorkomen van hoofdluis en de behandeling ervan. Als u hoofdluis bij uw kind ontdekt, wilt u dit dan direct doorgeven aan de leerkracht, ouders van vriendjes en aan familieleden, zodat deze betrokkenen extra alert kunnen zijn. Op de maandag na de zomervakantie, de herfstvakantie, de kerstvakantie, de voorjaarsvakantie en de meivakantie controleren de Let-Op-Luizen moeders (LOL-moeders) alle kinderen van de school op hoofdluis. Coördinator op school is Willie van Breukelen.
Voor meer informatie kunt u terecht bij de JGZ, op onze eigen website of op de website: www.hoofdluizen.net
Indien bij dezelfde kinderen regelmatig hoofdluis wordt geconstateerd, zullen we de ouders/verzogers voor advies doorverwijzen naar JGZ of laten oproepen via JGZ voor extra voorlichting.

Ouders kunnen bij inschrijving van hun kind een luizencape aanschaffen voor € 4,00. (N.B. Indien ouders deze cape later willen aanschaffen, moeten we € 4,50 berekenen.) De luizencape is een nylon hoes welke over de jas heen gehangen dient te worden aan de kapstok. Men hangt de jas in de hoes en ritst de hoes dicht. De cape beschermt de jas tegen het overlopen van luizen (luizen kunnen niet springen of vliegen).