Schooladoptieproject – Lifescholen Kameroen

Jaarlijks organiseert Het Palet één of meer acties ten behoeve van het Life School Project in Bafmeng in Kameroen. Meer hierover lees je in “Ons school-adoptie-project”.

November 2015: Bedankje vanuit Kameroen

We ontvingen een mail van pater Huub Welters uit Kameroen. Pater Huub is werkzaam op de St. Gabriëls basisschool in Bafmeng. Dat is een school die al vele jaren door de kinderen van Het Palet wordt ondersteund. Pater Huub bedankte ons voor de € 1000 die de ‘Stichting Vrienden van Het Palet’ heeft overgemaakt t.b.v. de school in Bafmeng. Eind april hebben onze kinderen tijdens de sponsorloop onder andere gelopen voor dit goede doel.

Klik hier voor een aantal foto’s die zijn gemaakt op de St. Gabriëls basisschool.

November 2011: Nieuwe ramen in de Life school in Bafmeng

Pater Huub Welters heeft ons een serie foto’s gestuurd vanuit Bafmeng in Kameroen. De foto’s zijn gemaakt op 1 november. Op de foto’s is o.a. te zien dat het schoolgebouw in Bafmeng van nieuwe ramen is voorzien. Die ramen zijn o.a. bekostigd vanuit het geld dat door onze school bijeen is gebracht tijdens de sponsorloop en kledingmarkt op 13 april 2011. Voor meer foto’s met teksten klik hier.

December 2009: Goed nieuws uit Kameroen
We hebben goed nieuws uit Kameroen. Na het overlijden van onze contactpersoon Paul Poh Chesi is het lange tijd stil geweest. We ontvingen slechts spaarzaam informatie vanuit Kameroen.
Na de overhandiging van de opbrengst van het geld van de sponsorloop aan Bart Klink is het contact met Kameroen weer volledig hersteld. Pater Huub Welters stuurt ons nu regelmatig informatie en foto’s toe. Hij maakt gebruik van email, dus het contact verloopt snel en gemakkelijk.
Er is nu begonnen met de aanleg van goten rond de lifescholen. Hierdoor wordt bij hevige regeval het water opgevangen, waardoor de lessen in de scholen gewoon door kunnen gaan.

De aanleg van de regengoten rond de scholen.

Kinderen bekijken foto’s van schenkingen uit Nederland. Onder andere van Het Palet.

Een kijkje in de klas van Basisschool Bafmeng New Town in Kameroen.

Paul Poh Chesi plotseling overleden (23 mei 2007)
Woensdag 23 mei 2007 ontvingen wij het bericht dat Paul Poh Chesi tijdens een bezoek aan familie en aan de Lifescholen in Kameroen onverwacht is overleden ten gevolge van een hartstilstand. Paul is slechts 52 jaar oud geworden en laat vier kinderen achter.
Zaterdag 2 juni is Paul in Kameroen begraven bij zijn vrouw, die een aantal jaren eerder was overleden. De kinderen Poh Chesi hebben allemaal op Het Palet gezeten. De jongste dochter was op het moment van overlijden van haar vader 17 jaar.
Wij hebben altijd met Paul Poh Chesi contact gehouden omdat Paul voor ons de contactpersoon was voor ons schooladoptieproject “De Lifescholen in Bafmeng te Kameroen”. Woensdag 28 maart 2007 was Paul nog bij ons op school om het geld in ontvangst te nemen van de kerstactie.
Wij wensen de kinderen Lorraine, Lawrence, Marc en Natalie heel veel kracht en sterkte toe om dit onvoorstelbare verlies te verwerken. We hopen dat zij voldoende mensen om zich heen hebben om hen daarin te ondersteunen.

Tijdens een bezoek aan Het Palet (eind november 2004) heeft Paul Poh Chesi ons geïnfomeerd over het Life School Project.
Klik op onderstaande link voor een powerpointpresentatie.

Mei 2006: Goed nieuws uit Kameroen
We hebben goed nieuws uit Kameroen. Waarschijnlijk kan in juni of juli gestart worden met de nieuwbouw van een school in Mboulom. Deze nieuwbouw is mogelijk dankzij o.a. de bijdragen van de kinderen van Het Palet en van “De Wilde Ganzen”.
Op onderstaande foto staat een schoolklas van één van de Lifescholen met de Cheque die vorig jaar overhandigd is op Het Palet. Voor meer informatie klik op: Actueel nieuws uit Kameroen

Nieuws uit Bafmeng oktober 2005, klik op op onderstaande link (in Word of PDF)
Door te klikken op “Filmpje Kameroen“, krijgt u beelden van het welkomstlied dat de kinderen zongen bij aankomst van bezoekers uit Nederland.(Het laden kost enige tijd!)